Oyun Dostu Park Projesi Yeni Oyun Koçlarını Arıyor

Çocuklarınızın esnek ve hareketli parçalar ile hayal güçlerini kullanarak kendi oyunlarını kurdukları parkta oynamasını ister misiniz?

Bu parkta "Oyun Koçu" olarak onlara rehberlik etmek ister misiniz?

OYUN KOÇU KİMDİR?
Oyun koçu, çocuklar tarafından yönetilen ve planlanmış sonuçları olmayan oyunu destekleyen ve kolaylaştıran kişilerdir. Çocukların kendi oyunlarını genişletmelerine yardımcı olur ve zengin bir oyun ortamı olması için oyun alanını geliştirir.

OYUN KOÇU NE YAPAR?
Oyun koçu, çocuklara istedikleri ve ihtiyaç duydukları şekilde oynamaları için bir alan sağlar. Oyunu provoke eder, çocuklara ilham verir ve açık uçlu materyallerle destekler. Çocukların kendiliğinden ortaya çıkan fikirlerini oyuna dönüştürmesine rehberlik eder. Oyun koçu oyunun önündeki engelleri kaldırır ve oyun ortamını zenginleştirir. Çocuklar tarafından uyarlanabilen veya kontrol edilebilen esnek ortamlar yaratır.

EĞİTİM: Beş gün sürecek uygulamalı eğitimden sonra "Oyun Koçu" sertifikası alabilmeniz için Alanya Gökkuşağı Oyun Parkında ayda 16 saat olmak üzere toplam 48 saatlik eğitimi tamamlamanız gerekmektedir.

Bu proje T.C. Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi tarafından yürülmektedir.

• Eğitim Fakültesi
  • 24 Ağustos, 2021