ALKÜ Erken Çocukluk Araştırma Laboratuvarı gönüllü lisans öğrencilerini bekliyor.

ALKÜ Erken Çocukluk Araştırmaları Laboratuvarı erken çocukluk dönemindeki çocukların yaşamlarındaki deneyimlere  bilimsel bir bakış açısıyla bakabilmeyi amaçlamıştır. Erken Çocukluk Araştırmaları Laboratuvarı’nda  0-8 yaş arasındaki çocukların bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini etkileyen çevresel ve de bireysel faktörleri inceleyen çalışmalar yapılmaktadır.

Çocuğun doğuştan getirdiği mizaç özellikleri, bu mizaç ile etkileşen ebeveyn ve öğretmen davranışları, çocukların oyun davranışları, utangaç çocuklar, akran ilişkileri,  psikolojik dayanıklılık araştırılan konulardan bazılarıdır.

Şu an biri uluslararası COVID-19 projesi olmak üzere toplam iki farklı araştırma ve bir gönüllük temelli bir proje yürütülmektedir.

• Eğitim Fakültesi
  • 24 Ağustos, 2021